Meest gestelde vragen over winterbanden

Moet ik eigenlijk 2 of 4 winterbanden op mijn auto monteren?

Hoewel het niet verplicht is om winterbanden op alle wielen van het voertuig te monteren, is het toch aangeraden winterbanden per vier te kopen en te vervangen. De montage van vier winterbanden op je auto zal de tractie, de remweg en grip in de bochten optimaliseren. Maar 2 winterbanden monteren zal instabiliteit van het voertuig bij het remmen en in bochten veroorzaken bij moeilijke omstandigheden. 

Mag ik een lagere snelheidsindex gebruiken als ik winterbanden op mijn auto monteer?

Het is toegestaan om winterbanden met een lagere snelheidsindex te gebruiken op voorwaarde dat je een sticker zichtbaar aanbrengt op je dashboard die de bestuurder kenbaar maakt dat de maximum snelheid van de banden lager is dan normaal wordt verondersteld.

Ik heb mijn winterbanden in mijn garage bewaard gedurende 16 jaar, kan dit de reden zijn waarom er één is ontploft?

Antwoord: Het is moeilijk te zeggen wat jouw band heeft doen ontploffen, maar het is zeker dat deze al lang aan vervanging toe was. We raden eigenlijk aan om na 5 jaar gebruik je banden jaarlijks te laten controleren door een specialist. Banden vervang je best 10 jaar na de fabricagedatum.

Laat je winterbanden vanaf nu monteren bij ons in Ardooie! Wij voorzien je van de nodige informatie en kiezen met jou de meest geschikte band.